Bereidingswijze
* Snij van de raap 4 mooie gelijke lapjes, leg ze even op een zeer hete grilpan en bekleed er beboterde cilindervormpjes mee.
* Bak de aardappelblokjes samen met de helft van de uisnippers en het geperst knoflookteentje in boter.
* Bak de witloofsnippers samen met de rest van de uien ook in boter en voeg er de suiker aan toe.
* Giet, als hij gaar is , de witloof in een zeef zodat het overtollige vocht en vet kan uitlekken.
* Doe de spruitjes in de keukenrobot en voeg er 4 dl fazantbouillon en 1 dl room bij.
* Kruid met peper en zout bij (het geheel moet een lopend sausje worden).
* Meng de rest van de room en de bouillon met de mosterd en verwam dit lichtjes .
* Bak de fazantfilets in boter, kruid ze en laat ze, onder aluminiumpapier, een 10 tal minuten rusten.
* Vul ondertussen de cilindervormpjes met de aardappelen en de witloof.
* Snij de fazant in schijfjes en schik ze op de vormpjes.
* Lepel de spruitjessaus en de mosterdsaus er rond.
* Versier met de selderblaadjes.
* Bak de aardappelblokjes samen met de helft van de uisnippers en het geperst knoflookteentje in boter.
* Bak de witloofsnippers samen met de rest van de uien ook in boter en voeg er de suiker aan toe.
* Giet, als hij gaar is , de witloof in een zeef zodat het overtollige vocht en vet kan uitlekken.
* Doe de spruitjes in de keukenrobot en voeg er 4 dl fazantbouillon en 1 dl room bij.
* Kruid met peper en zout bij (het geheel moet een lopend sausje worden).
* Meng de rest van de room en de bouillon met de mosterd en verwam dit lichtjes .
* Bak de fazantfilets in boter, kruid ze en laat ze, onder aluminiumpapier, een 10 tal minuten rusten.
* Vul ondertussen de cilindervormpjes met de aardappelen en de witloof.
* Snij de fazant in schijfjes en schik ze op de vormpjes.
* Lepel de spruitjessaus en de mosterdsaus er rond.
* Versier met de selderblaadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept voor de feestdagen.Recept is van een topchef
Lekker!
Lekker!
Ingrediƫnten
* 4 fazantfilets
* 0.5 l fazantbouillon getrokken van boutjes en karkassen
* 200 g spruitjes (klassiek gekookt in gezouten water)
* 1 eetlepel mosterd
* 2 dl room
* 1 daikon (Japanse rammenas) of grote winterwortel
* 0.5 kg witloof fijngesneden
* 1 ui fijngesneden
* 1 knoflookteentje geperst
* 1 eetlepel suiker
* 200 g boter
* 400 g aardappelen in blokjes gesneden
* 100 g reepjes gedroogde ham
* 1 eetlepel gehakt bonenkruid (eventueel gedroogd)
* Peper, zout, muskaatnoot
* In tempura beslag (kant-en-klaar gekocht) gebakken selderblaadjes
* 0.5 l fazantbouillon getrokken van boutjes en karkassen
* 200 g spruitjes (klassiek gekookt in gezouten water)
* 1 eetlepel mosterd
* 2 dl room
* 1 daikon (Japanse rammenas) of grote winterwortel
* 0.5 kg witloof fijngesneden
* 1 ui fijngesneden
* 1 knoflookteentje geperst
* 1 eetlepel suiker
* 200 g boter
* 400 g aardappelen in blokjes gesneden
* 100 g reepjes gedroogde ham
* 1 eetlepel gehakt bonenkruid (eventueel gedroogd)
* Peper, zout, muskaatnoot
* In tempura beslag (kant-en-klaar gekocht) gebakken selderblaadjes
Leuke tips
Fazantenbouillon vervangen door kant en klare wildfond
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1148936
Homepage ID
1286472
Smaak
A
Teller
2492
Bron
Felix alen
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid