Bereidingswijze
Rooster de noten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in een vijzel. Verhit de olie in de koekenpan en roerbak de spaanse peper, noten, ui, knoflook en trassi een paar minuten. Doe er dan de bouillon, santen, tamarinde, goela djawa of basterdsuiker, sereh en djeroek-poeroet of citroenschil toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat ca 5 minuutjes heel zachtjes koken. Doe er dan de groenten bij (eerst de wortel en spercieboontjes - een minuutje of 4 voor de rest) en laat ze met de deksel op de pan beetgaar worden. Op smaak brengen met citroen of limoensap.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemengde in kokos gesmoorde groentenschotel
Ingrediƫnten
1 spaanse peper (ontpit, in reepjes); 5 kemirienoten (grof gehakt); 0.5 el zonnebloemolie; 1 ui (gesnipperd); 0.5 tl trassi; 6 dl kippenbouillon (van 1 blokje); 40 gr santen (stukjes); 1 el tamarindepasta; 1 el goela djawa of donkerbruine basterdsuiker; 1 tl serehpoeder; 2 djeroek-poeroetblaadjes of een stukje citroenschil (ca 2 cm); 750 gr panklare groenten (zoals bv sperciebonen, wortel, spitskool, bloemkool, prei en tauge); zout; citroen of limoensap
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan, vijzel, grote diepe koekenpan
Leuke tips
Lekker met droge witte rijst of lontong-rijst.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1147711
Homepage ID
1080901
Smaak
R
Teller
2069
Bron
Kook Ook Indonesie
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid