Bereidingswijze
Rooster eerst de noten in een droge koekenpan goudbruin, wrijf ze dan samen met de ui, knoflook, gember en koenjit in de vijzel tot een pasta. Breng in de soeppan de bouillon met de kip, pasta, sereh en djeroek poeroet of citroenschil aan de kook en laat met deksel op de pan 45 min zachtjes koken. Doe ondertussen de kool en tauge apart in een vergiet en giet er kokend heet water over, laat ze uitlekken.
Bereid de so-oen of mihoen volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en snijdt of knip eventueel kleiner.
Pel de eieren, snijdt ze in partjes; Schep de kool, tauge, so-oen of mihoen, prei, aardappelblokjes, citroen en het ei op een schaal of in aparte kommetjes. Schep de kip uit de pan, verwijder de botjes (bij kippebouten) en snij het vlees fijn en doe terug in de bouillon. Verwijder de djoeroek-poeroet of citroenschil, strooi de selderij erdoor en schep de de bouillon in een schaal of in kommetjes.
Bereid de so-oen of mihoen volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en snijdt of knip eventueel kleiner.
Pel de eieren, snijdt ze in partjes; Schep de kool, tauge, so-oen of mihoen, prei, aardappelblokjes, citroen en het ei op een schaal of in aparte kommetjes. Schep de kip uit de pan, verwijder de botjes (bij kippebouten) en snij het vlees fijn en doe terug in de bouillon. Verwijder de djoeroek-poeroet of citroenschil, strooi de selderij erdoor en schep de de bouillon in een schaal of in kommetjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekkere maaltijdsoep met kip en groenten
Ingrediƫnten
3 kemirienoten (grof gehakt); 2 uien (gesnipperd); 3 knoflookteentjes (fijngesneden); 1 tl koenjit; 1 el gemberwortel (geraspt); 1.5 L kippenbouillon (van 3 blokjes); 4 kippenbouten zonder vel of 4 kipfilets; 1 tl serehpoeder; 4 djeroek-poeroet blaatdjes of een stukje citroenschil van ca 4 cm; 100 gr gesneden witte kool; 200 gr tauge; 100 gr so-oen of mihoen; 3 eieren (hardgekookt); 350 gr gesneden prei; 4 gekookte aardappelen (blokjes); 1 citroen (partjes); 5 el fijngesneden bladselderij.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan, vijzel, soeppan, vergiet, pan voor de so-oen of mihoen.
Leuke tips
Iedereen doet in de soep wat hij/zij lekker vindt, maar zorg er wel voor dat de bouillon kokend heet is!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1147702
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
1469
Bron
Kook Ook Indonesie
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid