Bereidingswijze
Leg 3 deegvellen op elkaar en bestrijk deze met de boter of olie. Leg hierop 2 vellen en bestrijk weer met boter of olie. Snijd de vellen deeg kleiner tot ongeveer 10 x 10 cm. Verdeel de vulling er in het midden over. Vouw de punten naar het midden, draai ze een halve slag zodat er een buideltje ontstaat. Bestrijk ze met de laatste losgeklopte dooier. Zet ze op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Ingrediƫnten
1 pak diepvries filodeeg (225 gram), 100 gr boter of olijfolie, 300 gr ricotta, 75 gr. suiker, 3 eierdooiers, 75 gr geraspte parmezaanse kaas, 100 gr blanke rozijnen.
Leuke tips
* i.p.v. ricotta kan ook huttenkase gebruikt worden
* i.p.v. rozijnen kan ook fijngesneden tutti-frutti gebruikt worden.
Heerlijk met een glaasje witte wijn of champagne.
* i.p.v. rozijnen kan ook fijngesneden tutti-frutti gebruikt worden.
Heerlijk met een glaasje witte wijn of champagne.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1143822
Homepage ID
1188919
Smaak
A
Teller
841
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat het filodeeg ontdooien. Giet het vocht van de ricotta. Doe 2 losgeklopte dooiers in een kommetje.Verwarm de oven voor op 180 graden.Klop de ricotta luchtig met de suiker. Meng er 2 losgeklopte dooiers, de parmezaanse kaas en rozijnen door.Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid