Syllabub

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/07/2006 - 15:39
Bereidingswijze
Klop de madera (kan vervangen worden door amaretto) , de cognac, sap van de citroen + de schil geraspt en de bloemsuiker.Als alles goed gemengd is voeg er de room aan toe en klop alles door elkaar tot het een dikke lobbige massa is. ziezo dit is al klaar.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snel en gemakkelijk dessertje en het is dan nog eens echt lekker ook
Ingrediƫnten
1,75 dl madera, 2 eetl cognac, 1 citroen, 115gr bloemsuiker, 6dl slagroom, amaretti koekjes
Hulpmiddelen & keukengerei
kloppermixer, maatbeker, grote lange glazen
Leuke tips
Neem ja glazen verkruimel (in grove stukken) de amaretti koekjes en lepel daarover de roommassa.Je kan eventueel werken met laagjes, afwisselend de room en de verkruimelde koekjes. Eenmaal je glas vol kan je het misschien bestrooien met kaneel of chocolade schilfers. Laat het smaken , overheerlijk lekker smeuig .
Dit is een recept dat ik uitgetest heb van een kookboek bij mijn moeder.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1141485
Homepage ID
1311637
Smaak
R
Teller
3662
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
er is niet echt een voorbereiding, alleen je ingredienten bij de hand hebben
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ladypeach
Gelegenheid