Valentijnstaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/14/2006 - 16:35
Bereidingswijze
- Leg de cake ondersteboven op een mooi bord (de onderkant is altijd gladder en mooier dan de bovenkant)
- Meng in een kopje of schaaltje de poedersuiker met een klein beetje limonadesiroop tot je een dikke, gladde roze massa krijgt
- Strijk het glazuur over de taart
- Leg er eventueel wat snoepjes op
- Laat de taart goed uitharden voor je hem aansnijdt
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een makkelijk te maken, mierzoete valentijnstaart
Ingrediƫnten
- 1 pak cakemeel
- 3 eieren
- 200 g boter
- 50 ml melk
- poedersuiker
- rode limonadesiroop
- eventueel hartvormige snoepjes

alles op kamertemperatuur
Hulpmiddelen & keukengerei
- hartvormige bakvorm
- mixer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1140266
Homepage ID
1288535
Smaak
Z
Teller
7863
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Mix de boter in een kom tot ie glad en luchtig is
- Voeg de eieren, cakemeel en melk toe en mix het rustig door elkaar
- Mix nu op hogere snelheid tot je een glad en luchtig beslag hebt
- Doe het beslag in de ingevette bakvorm en strijk het goed glad
- Bak de cake in ongeveer 3 kwartier gaar. Je kunt controleren of de cake gaar is door er een sat?prikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
- Laat de cake goed afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marjo1986
Gelegenheid