Parfait d-amour

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/14/2006 - 14:44
Bereidingswijze
Haal de parfait uit de vorm en leg het parfaithart op een mooie schaal. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees over het hart. Garneer met frambozen of gehalveerde aardbeien. Serveer met een glaasje demi sec champagne.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 25 gram ongezouten gepelde pistachenoten
  • 25 gram rode marasquinkersen
  • 125 gram witte chocolade
  • 2 eidooiers
  • 1 groot ei
  • 190 gram fijne suiker
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 180 ml slagroom

    garnering :

  • 2 passievruchten
  • aardbeien of frambozen
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    mixer, hartvorm inhoud 3 1/2 dl
    Leuke tips
    Je kunt in plaats van marasquinkersen ook amarenakersen gebruiken. Spoel ze af en dep ze droog. De siroop van de amarenakersen kun je gebruiken om het bord te garneren.

    Maak of koop hartjes koekjes of snoepjes om het parfaithart extra mee te garneren.

    Parfait is een soort ijs. Het is eenvoudig te bereiden, want je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken dan kun je ook een lekkere ijssoort kiezen.
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    1140261
    Homepage ID
    1218047
    Smaak
    A
    Teller
    5812
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Hak de pistachenoten en kersen. Laat de chocolade smelten (au bain marie of in de magnetron).
    Roer de eidooiers, ei, 160 g suiker en likeur door elkaar en mix het au bain marie tot een dik, schuimig mengsel. Roer de gesmolten chocolade erdoor en laat het al roerend afkoelen. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig en spatel het door het chocolademengsel. Spatel de noten en kersen erdoor. Schep het parfaitmengsel in de vorm en laat minimaal 4 uur bevriezen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hug-me
    Gelegenheid