Bereidingswijze
Haal de parfait uit de vorm en leg het parfaithart op een mooie schaal. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees over het hart. Garneer met frambozen of gehalveerde aardbeien. Serveer met een glaasje demi sec champagne.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
garnering :
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, hartvorm inhoud 3 1/2 dl
Leuke tips
Je kunt in plaats van marasquinkersen ook amarenakersen gebruiken. Spoel ze af en dep ze droog. De siroop van de amarenakersen kun je gebruiken om het bord te garneren.
Maak of koop hartjes koekjes of snoepjes om het parfaithart extra mee te garneren.
Parfait is een soort ijs. Het is eenvoudig te bereiden, want je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken dan kun je ook een lekkere ijssoort kiezen.
Maak of koop hartjes koekjes of snoepjes om het parfaithart extra mee te garneren.
Parfait is een soort ijs. Het is eenvoudig te bereiden, want je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken dan kun je ook een lekkere ijssoort kiezen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1140261
Homepage ID
1218047
Smaak
A
Teller
5812
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hak de pistachenoten en kersen. Laat de chocolade smelten (au bain marie of in de magnetron).
Roer de eidooiers, ei, 160 g suiker en likeur door elkaar en mix het au bain marie tot een dik, schuimig mengsel. Roer de gesmolten chocolade erdoor en laat het al roerend afkoelen. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig en spatel het door het chocolademengsel. Spatel de noten en kersen erdoor. Schep het parfaitmengsel in de vorm en laat minimaal 4 uur bevriezen.
Roer de eidooiers, ei, 160 g suiker en likeur door elkaar en mix het au bain marie tot een dik, schuimig mengsel. Roer de gesmolten chocolade erdoor en laat het al roerend afkoelen. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig en spatel het door het chocolademengsel. Spatel de noten en kersen erdoor. Schep het parfaitmengsel in de vorm en laat minimaal 4 uur bevriezen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid