Vurige vijgensalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/14/2006 - 14:38
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175?C. Snijd de vijgen in vieren. Zet ze op een ovenplaat, besprenkel ze met olijfolie en verdeel de ham en de amandelen erover. Schil de sinaasappel dik en haal (met behulp van een mesje) de partjes tussen de vliesjes uit. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in dunne ringetjes. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, rode wijnazijn en Spaanse peper. Breng op smaak met zout. Was de rucola en maak hem droog
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 2 verse vijgen
  • extra vergine olijfolie
  • 2 plakken gedroogde ham
  • blanke amandelschaafsel
  • 1 handsinaasappel
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 eetlepel rode wijnazijn
  • zout
  • 75 gram rucola
  • Leuke tips
    Meng de dressing en sinaasappelpartjes door de rucola en schep het mengsel in een saladeschaal. Schik de vijgen met de ham en amandelen uit de oven op de salade en serveer een kopje vijgensoep erbij.

    Zowel de rucola als de Spaanse peper zijn heel pittig van smaak. Dit combineert dus mooi met het zoete van de vijgen en sinaasappel.

    Zorg voor goed rijpe en gave vijgen, deze zijn heerlijk zoet van smaak.

    Zowel vijgen als Spaanse peper en amandelen staan bekend als afrodisiaca.
    Bereidingstijd
    10-20 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Salade
    Recept ID
    1140260
    Homepage ID
    1218047
    Smaak
    N
    Teller
    1644
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hug-me
    Gelegenheid