Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175?C. Snijd de vijgen in vieren. Zet ze op een ovenplaat, besprenkel ze met olijfolie en verdeel de ham en de amandelen erover. Schil de sinaasappel dik en haal (met behulp van een mesje) de partjes tussen de vliesjes uit. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in dunne ringetjes. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, rode wijnazijn en Spaanse peper. Breng op smaak met zout. Was de rucola en maak hem droog
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Leuke tips
Meng de dressing en sinaasappelpartjes door de rucola en schep het mengsel in een saladeschaal. Schik de vijgen met de ham en amandelen uit de oven op de salade en serveer een kopje vijgensoep erbij.
Zowel de rucola als de Spaanse peper zijn heel pittig van smaak. Dit combineert dus mooi met het zoete van de vijgen en sinaasappel.
Zorg voor goed rijpe en gave vijgen, deze zijn heerlijk zoet van smaak.
Zowel vijgen als Spaanse peper en amandelen staan bekend als afrodisiaca.
Zowel de rucola als de Spaanse peper zijn heel pittig van smaak. Dit combineert dus mooi met het zoete van de vijgen en sinaasappel.
Zorg voor goed rijpe en gave vijgen, deze zijn heerlijk zoet van smaak.
Zowel vijgen als Spaanse peper en amandelen staan bekend als afrodisiaca.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1140260
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
1644
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid