Kaasfondue met truffel en champagne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/14/2006 - 14:31
Bereidingswijze
Snijd het brood in stukjes (laat de broodstengels heel). Hak de truffel fijn. Halveer de knoflookteen en wrijf de pan ermee in. Meng in een kommetje de ma?zena met 2 eetlepels van de champagne. Giet de rest van de champagne in de pan. Verhit de wijn langzaam. Voeg eenderde van het kazenmengsel toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Roer voorzichtig het ma?zenamengsel erdoor. Voeg beetje voor beetje de rest van de kaas toe. Roer de truffel erdoor en breng op smaak met peper.Zet de fondue op een warmhoudplaatje, serveer met brood en salade en eten maar! De rest van de champagne serveer je natuurlijk bij de fondue!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 1 stokbrood
  • 1 kleine zwarte truffel
  • 1 teen knoflook
  • 1 1/2 theelepel ma?zena
  • 1 dl champagne of mousserende wijn
  • 200 gram emmentaler
  • 200 gram gruyere
  • 100 gram appenzeller
  • peper
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    kaasfonduepan of pan met dikke bodem, warmhoudplaatje
    Bereidingstijd
    10-20 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Hoofdgerecht
    Recept ID
    1140259
    Homepage ID
    1218047
    Smaak
    N
    Teller
    3416
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    5
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hug-me
    Gelegenheid