Mousse legere au chocolat acidule

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/12/2006 - 16:40
Bereidingswijze
  • Week de gelatine in een kom met koud water.
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een pan op een zacht vuur.
  • Pers de halve sinaasappel en giet de jus in een pannetje
  • Breng aan de kook en haal de pan direct van de warmtebron zodra het sap kookt.
  • Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed.



  • Meng met een houten lepel de gesmolten chocolade met de jus.
  • Hak de gemberbolletjes grof en voeg toe bij dit mengsel.
  • Giet het eidooier in het cocolade mengsel en klop het mengsel goed op met een garde.
  • Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door het cocolademengsel.



  • Verdeel de mousse over 2 glaasjes en zet deze twee uur in de koelkast voor het opstijven.


  • Aantal personen
    2.00
    Vertel iets leuks over dit recept
    Chocolademousse met sinaasappel en gember.

    Ingrediƫnten

    • 65 gram pure chocolade
    • 1 blaadje gelatine
    • 1 ei
    • 1 eiwit/ 1 eidooier
    • Sap van een ? sinaasappel
    • 2 gekonfijte gemberbolletjes
    Hulpmiddelen & keukengerei
    Voorbereiding 15 minuten
    Kooktijd 5 minuten
    Leuke tips
    Serveer met wat gembersliertjes er boven op.



    De mousse kan ook gesmolten worden geserveerd. Plaats de glaasjes dan in de magnetron 1 minuut op middenstand

    Bereidingstijd
    10-20 min
    Keuken
    Frans
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    1140207
    Homepage ID
    1079478
    Smaak
    A
    Teller
    819
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    0
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    sophie1215
    Gelegenheid