Bereidingswijze
Strooi de rest van de bruine basterdsuiker erover. Zet de desserts even onder een hete grill totdat de suiker licht gesmolten is. Blijf erbij zodat ze niet te donker worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb het recept uit Ditjes en Datjes het is een exotisch dessert dat goed voorbereid kan worden
Ingrediƫnten
2 mango s, 4 schijven ananas (blikje), 1/2 dl rum (bruine), 25 g boter, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 1/2 tl gemberpoeder (djahe), 1/2 dl kookroom, 250 ml (2 bekertjes) zure room, 1 tl geraspte citroenschil
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ovenvaste schaaltjes
Leuke tips
Serveer ze meteen met een glaasje dessertwijn (Moscatel Oro) of glaasje kokoslikeur.
TIP:
Vervang de citroenrasp in het roommengsel eens door geraspte kokos.
In plaats van mango nectarine en perzik ook heel lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1140139
Homepage ID
1220378
Smaak
R
Teller
1999
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Halveer en schil de mango s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes of partjes.
Giet de ananas af en vang het sap op.
Verwarm 1/2 dl ananassap met de rum en boter, de helft van de basterdsuiker en gemberpoeder en kook dit iets in tot een lichte stroop.
Leg in 4 ovenvast schaaltjes een plak ananas en giet de siroop erop. Verdeel de mango erover.
Klop de kookroom iets op en schep deze met de citroenrasp door de zure room. Verdeel dit mengsel over de vruchten in de ovenschaaltjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid