Bereidingswijze
Steek de kruidnagels in de sinaasappel en citroenschilreepjes.Leg ze samen met het kaneelstokje en de suiker in een vuurvaste en verwarm het geheel. Roer alles om, tot de suiker gesmolten is. De whisky erbij gieten en voorzichtig flamberen.De schotel schudden tot de vlam gedoofd is. De koffie erbij gieten en nogmaals kort opwarmen.Wrijf tenslotte de randen van de glazen in met een stukje citroen. De glazen in poedersuiker drukken zodat ze een suikerrand krijgen. De koffie door een zeefje in het glas gieten. Wel voorzichting, zodat de suikerrand niet afbrokkelt.Afmaken met wat geklopte en ongezoete slagroom.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
2 vuurvaste glazen, in reepjes gesneden sinaasappelschil en citroenschil. 16 hele kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 eetlepel suiker, 1/1/2 kop sterke koffie,1/8 liter Ierse whisky, ongezoete slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
Vuurvaste schotel.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1140065
Homepage ID
1207772
Smaak
Z
Teller
1912
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid