Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Breng de bouillon aan de kook en leg er de kippenborst in. Laat ongeveer 15 minuten pocheren. Haal het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen. Snij de ui en de prei in stukken. Stoof de groenten in wat boter en zorg ervoor dat ze niet kleuren. Strooi er de bloem over, roer nog even en giet er vervolgens de bouillon, de aardappelen en het water bij. Laat dit alles 30 minuten koken. Pureer met een staafmixer. Snij de kip in reepjes. Meng de room met de eierdooier (liaison). Haal de soep van het vuur en roer er het roommengsel onder. Verdeel de veloute soep over vier, diepe borden en strooi er de fijngesneden kip overheen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij deze zachte roomsoep zorgt de fijngesneden kip voor de finishing touch. Een echte aanrader als voorgerecht.
Ingrediƫnten
4 grote, bloemige aardappelen
2 dl room
0.5 ui
30 g boter
zout en peper
1 el bloem
0.25 van het wit van een prei
1.5 l kippenbouillon
0.5 l water
1 eierdooier
1 kippenborst
20 g kaviaar
2 dl room
0.5 ui
30 g boter
zout en peper
1 el bloem
0.25 van het wit van een prei
1.5 l kippenbouillon
0.5 l water
1 eierdooier
1 kippenborst
20 g kaviaar
Leuke tips
Lekker met een lepeltje kaviaar.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1140046
Homepage ID
1286472
Smaak
R
Teller
3631
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid