Bereidingswijze
Kook de rijst met de melk, de suiker en het vanillestokje met de deksel op de pan zachtjes gaar en meng dan, van het vuur af, de rozensiroop erdoor.
Los de gelatine op in de melk en meng dit door de rijst. Zet het geheel op ijs om te koelen. Sla de slagroom met de suiker stijf en meng deze met de rijstmassa als deze begint op te stijven. Breng de massa over in puddingvormpjes, dek deze af met plasticfolie en stort ze op het moment van serveren.
Los de gelatine op in de melk en meng dit door de rijst. Zet het geheel op ijs om te koelen. Sla de slagroom met de suiker stijf en meng deze met de rijstmassa als deze begint op te stijven. Breng de massa over in puddingvormpjes, dek deze af met plasticfolie en stort ze op het moment van serveren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Basisrecept rozensiroop :
Hulpmiddelen & keukengerei
een pan met deksel, puddingvormpjes en plasticfolie
Voor de rozensiroop : een stopfles van 1 liter inhoud, een fijne doek en goed afsluitbare flessen.
Voor de rozensiroop : een stopfles van 1 liter inhoud, een fijne doek en goed afsluitbare flessen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1140039
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
886
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de rozensiroop. Rozensiroop krijgt u door \\\'s morgens in de tuin (of desnoods van uw buren, als je heel vroeg opstaat) de bijna uitgebloeide rozenblaadjes te verzamelen. Deze blaadjes stopt u in een stopfles tot deze geheel vol is. Vul de stopfles met water totdat alle blaadjes onderstaan.
Laat dit op een warme plaats (vensterbank) twee dagen rijpen in de zonnestralen.
Het vocht door de fijne doek filteren en er de suiker in oplossen. Om de siroop langere tijd te kunnen bewaren (het duurt nog even tot een volgende zomer!), los er het citroenzuur (te koop bij de drogist) in op. Schenk de siroop in goed afsluitbare flessen en bewaar deze op een donkere, koele plaats.
Laat dit op een warme plaats (vensterbank) twee dagen rijpen in de zonnestralen.
Het vocht door de fijne doek filteren en er de suiker in oplossen. Om de siroop langere tijd te kunnen bewaren (het duurt nog even tot een volgende zomer!), los er het citroenzuur (te koop bij de drogist) in op. Schenk de siroop in goed afsluitbare flessen en bewaar deze op een donkere, koele plaats.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid