Rozencremepudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/09/2006 - 21:35
Bereidingswijze
Kook de rijst met de melk, de suiker en het vanillestokje met de deksel op de pan zachtjes gaar en meng dan, van het vuur af, de rozensiroop erdoor.

Los de gelatine op in de melk en meng dit door de rijst. Zet het geheel op ijs om te koelen. Sla de slagroom met de suiker stijf en meng deze met de rijstmassa als deze begint op te stijven. Breng de massa over in puddingvormpjes, dek deze af met plasticfolie en stort ze op het moment van serveren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram rijst
  • 50 gram suiker
  • 7 gram gelatinepoeder
  • 0.3 liter melk
  • 1/2 liter slagroom
  • 1 dl rozensiroop

    Basisrecept rozensiroop :
  • rozenblaadjes
  • 1 liter water
  • 1 kilo suiker
  • 15 gram citroenzuur
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    een pan met deksel, puddingvormpjes en plasticfolie

    Voor de rozensiroop : een stopfles van 1 liter inhoud, een fijne doek en goed afsluitbare flessen.
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    1140039
    Homepage ID
    1218047
    Smaak
    N
    Teller
    886
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Maak de rozensiroop. Rozensiroop krijgt u door \\\'s morgens in de tuin (of desnoods van uw buren, als je heel vroeg opstaat) de bijna uitgebloeide rozenblaadjes te verzamelen. Deze blaadjes stopt u in een stopfles tot deze geheel vol is. Vul de stopfles met water totdat alle blaadjes onderstaan.

    Laat dit op een warme plaats (vensterbank) twee dagen rijpen in de zonnestralen.

    Het vocht door de fijne doek filteren en er de suiker in oplossen. Om de siroop langere tijd te kunnen bewaren (het duurt nog even tot een volgende zomer!), los er het citroenzuur (te koop bij de drogist) in op. Schenk de siroop in goed afsluitbare flessen en bewaar deze op een donkere, koele plaats.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hug-me
    Gelegenheid