Bereidingswijze
Het vocht door de fijne doek filteren en er de suiker in oplossen. Om de siroop langere tijd te kunnen bewaren (het duurt nog even tot een volgende zomer!), los er het citroenzuur (te koop bij de drogist) in op. Schenk de siroop in goed afsluitbare flessen en bewaar deze op een donkere, koele plaats.
Versuikerde rozen krijgt u door kleine geurende rozen, nog net in de knop, eerst met eiwit te penselen, vervolgens met fijne suiker te bestrooien en tot slot in de op 40 graden ingestelde oven te laten drogen.
Voor de frambozenbavarois de frambozen (enkele voor de garnering achterhouden) pureren met citroensap en poedersuiker naar smaak. De frambozenpuree en rozensiroop afzonderlijk licht verwarmen en in elk de helft van de geweekte gelatine oplossen. Beide af laten koelen tot het begint te geleren. De slagroom net niet stijf slaan en door elk van de composities de helft van de room spatelen. De vormpjes eerst met de rozenbavarois en vervolgens met de frambozenbavarois vullen. De vormpjes in de koelkast op laten stijven. De bavarois storten op de borden en garneren met halve frambozen en gesuikerde rozenknopjes. De borden met poedersuiker bestuiven.
Versuikerde rozen krijgt u door kleine geurende rozen, nog net in de knop, eerst met eiwit te penselen, vervolgens met fijne suiker te bestrooien en tot slot in de op 40 graden ingestelde oven te laten drogen.
Voor de frambozenbavarois de frambozen (enkele voor de garnering achterhouden) pureren met citroensap en poedersuiker naar smaak. De frambozenpuree en rozensiroop afzonderlijk licht verwarmen en in elk de helft van de geweekte gelatine oplossen. Beide af laten koelen tot het begint te geleren. De slagroom net niet stijf slaan en door elk van de composities de helft van de room spatelen. De vormpjes eerst met de rozenbavarois en vervolgens met de frambozenbavarois vullen. De vormpjes in de koelkast op laten stijven. De bavarois storten op de borden en garneren met halve frambozen en gesuikerde rozenknopjes. De borden met poedersuiker bestuiven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
een stopfles van 2 deciliter inhoud, een fijne doek en goed afsluitbare fles, een penseel, een staafmixer of roerzeef, per persoon een ovenvormpje met een doorsnede van 6 centimeter, een spatel, bordjes en een mixer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1140037
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
1584
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak een grotere hoeveelheid rozensiroop zodat u ook in de hele winter kunt genieten.
Met suikerbloemetjes wordt in dit recept bedoeld versuikerde rozenknopjes
Rozensiroop krijgt u door \'s morgens in de tuin (of desnoods van uw buren, als je heel vroeg opstaat) de bijna uitgebloeide rozenblaadjes te verzamelen. Deze blaadjes stopt u in een stopfles tot deze geheel vol is. Vul de stopfles met water totdat alle blaadjes onderstaan.
Laat dit op een warme plaats (vensterbank) twee dagen rijpen in de zonnestralen.
Met suikerbloemetjes wordt in dit recept bedoeld versuikerde rozenknopjes
Rozensiroop krijgt u door \'s morgens in de tuin (of desnoods van uw buren, als je heel vroeg opstaat) de bijna uitgebloeide rozenblaadjes te verzamelen. Deze blaadjes stopt u in een stopfles tot deze geheel vol is. Vul de stopfles met water totdat alle blaadjes onderstaan.
Laat dit op een warme plaats (vensterbank) twee dagen rijpen in de zonnestralen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid