Dromerige bavarois

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/09/2006 - 21:31
Bereidingswijze
Het vocht door de fijne doek filteren en er de suiker in oplossen. Om de siroop langere tijd te kunnen bewaren (het duurt nog even tot een volgende zomer!), los er het citroenzuur (te koop bij de drogist) in op. Schenk de siroop in goed afsluitbare flessen en bewaar deze op een donkere, koele plaats.

Versuikerde rozen krijgt u door kleine geurende rozen, nog net in de knop, eerst met eiwit te penselen, vervolgens met fijne suiker te bestrooien en tot slot in de op 40 graden ingestelde oven te laten drogen.

Voor de frambozenbavarois de frambozen (enkele voor de garnering achterhouden) pureren met citroensap en poedersuiker naar smaak. De frambozenpuree en rozensiroop afzonderlijk licht verwarmen en in elk de helft van de geweekte gelatine oplossen. Beide af laten koelen tot het begint te geleren. De slagroom net niet stijf slaan en door elk van de composities de helft van de room spatelen. De vormpjes eerst met de rozenbavarois en vervolgens met de frambozenbavarois vullen. De vormpjes in de koelkast op laten stijven. De bavarois storten op de borden en garneren met halve frambozen en gesuikerde rozenknopjes. De borden met poedersuiker bestuiven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 500 gram framboos
  • 10 gram gelatinepoeder
  • 0.4 liter room
  • 1 theelepel citroensap
  • poedersuiker
  • rozenblaadjes
  • 1 1/2 dl water
  • 150 gram suiker
  • 2 gram citroenzuur
  • 4 suikerbloemetjes
  • 1 eiwit
  • fijne suiker
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    een stopfles van 2 deciliter inhoud, een fijne doek en goed afsluitbare fles, een penseel, een staafmixer of roerzeef, per persoon een ovenvormpje met een doorsnede van 6 centimeter, een spatel, bordjes en een mixer
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    1140037
    Homepage ID
    1218047
    Smaak
    N
    Teller
    1584
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    3
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Maak een grotere hoeveelheid rozensiroop zodat u ook in de hele winter kunt genieten.

    Met suikerbloemetjes wordt in dit recept bedoeld versuikerde rozenknopjes

    Rozensiroop krijgt u door \'s morgens in de tuin (of desnoods van uw buren, als je heel vroeg opstaat) de bijna uitgebloeide rozenblaadjes te verzamelen. Deze blaadjes stopt u in een stopfles tot deze geheel vol is. Vul de stopfles met water totdat alle blaadjes onderstaan.

    Laat dit op een warme plaats (vensterbank) twee dagen rijpen in de zonnestralen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hug-me
    Gelegenheid