Fruittaartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/09/2006 - 21:20
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Maak de hardewenerdeeg volgens het basisrecept en laat het deeg in de koelkast opstijven. Bestrijk de taartvormpjes met boter. Rol het deeg uit tot een plak met een dikte van 3 millimeter en snijd hier de rondjes uit die groter zijn dan de bovenkant van de taartvormpjes. Leg deze deegrondjes in de vormpjes en druk het deeg stevig tegen de rand en bodem aan. Druk het overtollige deeg aan de bovenzijde van de rand weg. Meng de amandelspijs met het losgeklopte ei en verdeel dit over de vormpjes. Druk de amandelspijs met natte vingers plat.

Bak de taartbakjes in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar. Laat de taartbakjes even afkoelen en verwijder vervolgens de vormpjes.

Laat de taartbakjes geheel afkoelen.

Snijd de schoongemaakte gemengde zomer- of wintervruchten naar gelang het seizoen in plakjes en verdeel het fruit over de taartbakjes. Verwarm de abrikozenconfiture en bestrijk het fruit hiermee, zodat het fruit er glimmend vers uit ziet.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 300 gram deeg
  • boter
  • 150 gram amandelspijs
  • 750 gram vers fruit
  • 100 gram abrikozenjam
  • 1/2 ei
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    voor iedere persoon een taartvormpje, een mes en een voorverwarmde oven.
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    1140035
    Homepage ID
    1218047
    Smaak
    N
    Teller
    1037
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    0
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Neem bij voorkeur diepvries-hardewenerdeeg. Neem als vruchten bijvoorbeeld kiwi, citrus- en passievrucht.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hug-me
    Gelegenheid