Bereidingswijze
Neem voor de vijgen bij voorkeur rijpe exemplaren.
De vijgen goed wassen en droogdeppen.
Met het mes de bovenzijde vier of zes maal diep insnijden en de vijg voorzichtig opendrukken. De vijgen rondom de schaal leggen. De gorgonzola met de slagroom tot een dikke massa roeren en deze in de vijgen scheppen. De schaal (onafgedekt) circa 30 seconden op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Beslist niet te lang verwarmen: door de suiker in de vijgen en het vet van de saus is het gerecht zeer snel warm. Eventueel serveren met een sausje gemaakt van een mengsel van cr?me fra?che en slagroom.
De vijgen goed wassen en droogdeppen.
Met het mes de bovenzijde vier of zes maal diep insnijden en de vijg voorzichtig opendrukken. De vijgen rondom de schaal leggen. De gorgonzola met de slagroom tot een dikke massa roeren en deze in de vijgen scheppen. De schaal (onafgedekt) circa 30 seconden op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Beslist niet te lang verwarmen: door de suiker in de vijgen en het vet van de saus is het gerecht zeer snel warm. Eventueel serveren met een sausje gemaakt van een mengsel van cr?me fra?che en slagroom.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
een scherp mes, een ondiepe ovenvaste schaal, magnetron en een garde.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1140033
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
1270
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid