Warme verse vijgen met gorgonzola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/09/2006 - 21:12
Bereidingswijze
Neem voor de vijgen bij voorkeur rijpe exemplaren.

De vijgen goed wassen en droogdeppen.

Met het mes de bovenzijde vier of zes maal diep insnijden en de vijg voorzichtig opendrukken. De vijgen rondom de schaal leggen. De gorgonzola met de slagroom tot een dikke massa roeren en deze in de vijgen scheppen. De schaal (onafgedekt) circa 30 seconden op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Beslist niet te lang verwarmen: door de suiker in de vijgen en het vet van de saus is het gerecht zeer snel warm. Eventueel serveren met een sausje gemaakt van een mengsel van cr?me fra?che en slagroom.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 75 gram gorgonzola
  • 1/2 dl slagroom
  • 4 verse vijgen
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    een scherp mes, een ondiepe ovenvaste schaal, magnetron en een garde.
    Bereidingstijd
    10-20 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    1140033
    Homepage ID
    1218047
    Smaak
    N
    Teller
    1270
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    0
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hug-me
    Gelegenheid