Bereidingswijze
Splits de scharreleieren. Verwarm de oven gedurende 7 minuten voor op 190 graden Celsius/ gasovenstand 5. Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 centimeter met een stuk vetvrij papier en de zijkanten van de vorm met de zachte boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er ??n voor ??n de eierdooiers door. Meng er de noten en chocolade door.
Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig door het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is moet je er in vijf seconden een cocktailprikkertje of mes in steken. Als je dat eruit haalt moet het schoon zijn.
Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig door het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is moet je er in vijf seconden een cocktailprikkertje of mes in steken. Als je dat eruit haalt moet het schoon zijn.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
een stuk vetvrij papier, een bak- of springvorm (doorsnede 20-25 centimenter) of vormpjes voor pasteitjes voor kleine taartjes, een keukenmachine en twee kommen.
Leuke tips
Serveer de taart met slagroom, ijs of cr?me fra?che. Als de taart een dag oud is moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1140032
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
1175
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid