Roosjesgebakjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/09/2006 - 21:03
Bereidingswijze
Neem bij voorkeur ronde cakejes en koekjes, en roze marsepein, en neem voor het rozenwater indien mogelijk rozenlikeur.

Klop de slagroom met de suiker luchtig. Besprenkel de ronde cakejes met het rozenwater of de rozenlikeur. Rasp met een scherp mes chocolade van de pure chocola.

Bestrijk de bovenkant van de cakejes met wat slagroom en zet hier de ronde koekjes op vast. Bestrijk het geheel met slagroom en rol ze door de chocoladerasp. Stuif wat poedersuiker over de rozengeurtjes. Maak van de roze marsepein een rol met een dikte van circa 6 centimeter. Snijd de rol in stukjes. ??n stukje per twee roosjes. Snijd een stuk in 5 plakjes en leg deze elkaar iets overlappend naast elkaar. Druk de plakjes vast en rol het geheel voorzichtig op. Druk het midden in en snijd hier twee roosjes van. Maak op de zelfde wijze de rest van de roosjes. Garneer de gebakjes met de marsepeinen roosjes.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 0.1 liter slagroom
  • 6 cakes
  • 6 koekjes
  • 20 gram suiker
  • rozenwater
  • 1 reep pure chocolade
  • 100 gram marsepein
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    een mixer en een scherp mes
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    1140031
    Homepage ID
    1218047
    Smaak
    N
    Teller
    1312
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    hug-me
    Gelegenheid