Italiaanse Chocoladetaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/09/2006 - 14:42
Bereidingswijze
Doe de boter en de in stukken gebroken chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pan (au bain marie) met zachtjes kokend water. Roer voorzichtig totdat de chocolade geheel is gesmolten en het mengsel glad is. Klop de oploskoffie en cacao er doorheen en zet apart.

Klop de eieren en suiker in een aparte kom, ongeveer 5 min. totdat het mengsel dik en bleek is en roer er het walnotenmeel en de stukjes walnoot voorzichtig door.

Roer het chocolade- en het eimengsel voorzichtig door elkaar tot het een gladde massa is en schenk het deeg in de springvorm. Bak 40 - 50 min. (hangt van de oven stand af) op 160 - 180 graden of tot de bovenkant van de taart droog is Zet de oven uit en laat de taart ongestoord afkoelen.

Haal de taart als hij afgekoeld is, uit de koude oven en maak de springvorm voorzichtig los. Bestrooi de taart met cacao en poedersuiker en serveer in dunne plakjes

Vertel iets leuks over dit recept

De binnenkant van de taart is heerlijk zacht en robuust van smaak

Ingrediƫnten
100 g boter, 350 g chocolade van goede kwaliteit, 1 el oploskoffie, 3 el cacaopoeder, 5 grote eieren, 250 g kristalsuiker, 5 el gemalen walnoten (walnotenmeel), 100 g walnoten in stukjes, 1 el cacaopoeder, 1 el poedersuiker

Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm met antiaanbaklaag 20 cm doorsnee

Leuke tips
Een aantal aardbeien in vieren/plakjes gedeeld ter decoratie om het stukje taart heen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1140007
Homepage ID
1220378
Smaak
Z
Teller
7188
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 -180 graden (hangt van de oven af) en vet een springvorm met antiaanbaklaag van 20 cm doorsnee.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
novemberrain18
Gelegenheid