Bereidingswijze
De Gelatine volgens de algemene bereidingswijze van de verpakking maken.
De slagroom met suiker en Vanillesuiker opkloppen.
De Amandelaroma er voorzichtig doorheen roeren. De Gelatine volgens de gebruiksaanwijzingen oplossen en de opgeloste
Gelatine mengen met 3 eetlepels slagroom.
Vervolgens het gelatine-slagroom mengsel door de overige slagroom mengen.
Drie eetlepels van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld tuitje van 6 cm doorsnede doen.
Onderste taartdeel op een taartschaal leggen en dun met 1 derde van de amaretto-slagroom bestrijken.
Het middelste taartdeel erop leggen, ligt aandrukken en dun bestrijken met de helft van de overige slagroom.
Het bovenste taartdeel erop leggen, ligt aandrukken en het hart met de overige slagroom bestrijken.
Met de slagroom in de spuitzak de contouren van het hart namaken en ruitvormige hokjes over de bovenste taart maken.
Pralines in de ruiten zetten.
De slagroom met suiker en Vanillesuiker opkloppen.
De Amandelaroma er voorzichtig doorheen roeren. De Gelatine volgens de gebruiksaanwijzingen oplossen en de opgeloste
Gelatine mengen met 3 eetlepels slagroom.
Vervolgens het gelatine-slagroom mengsel door de overige slagroom mengen.
Drie eetlepels van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld tuitje van 6 cm doorsnede doen.
Onderste taartdeel op een taartschaal leggen en dun met 1 derde van de amaretto-slagroom bestrijken.
Het middelste taartdeel erop leggen, ligt aandrukken en dun bestrijken met de helft van de overige slagroom.
Het bovenste taartdeel erop leggen, ligt aandrukken en het hart met de overige slagroom bestrijken.
Met de slagroom in de spuitzak de contouren van het hart namaken en ruitvormige hokjes over de bovenste taart maken.
Pralines in de ruiten zetten.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Voor het beslag:
3 eieren (middel)
150 g suiker
1 zakje Vanillesuiker
100 g bloem
1 theelepel bakpoeder
50 g gepelde, gemalen amandelen
50 g gehakte amandelen
Amaretto slagroom:
4 blaadjes Gelatine wit
600 g koude slagroom
50 g suiker
2 zakjes Vanillesuiker
1 flesje Rumaroma
Om te garneren:
kleine lichte en donkere truffel pralines.
3 eieren (middel)
150 g suiker
1 zakje Vanillesuiker
100 g bloem
1 theelepel bakpoeder
50 g gepelde, gemalen amandelen
50 g gehakte amandelen
Amaretto slagroom:
4 blaadjes Gelatine wit
600 g koude slagroom
50 g suiker
2 zakjes Vanillesuiker
1 flesje Rumaroma
Om te garneren:
kleine lichte en donkere truffel pralines.
Hulpmiddelen & keukengerei
hartvormig bakblik (24 cm doorsnede)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1139884
Homepage ID
1253833
Smaak
Z
Teller
1546
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 180 graden C
Heteluchtoven: 160 graden C
Gasoven: stand 2 of 3
Baktijd: ca. 25 minuten. Oven voorverwarmen, hartvormige bakvorm invetten en met bloem bestrooien.Doe de eieren in een mengkom, klop de eieren met een mixer met gardes op de hoogste stand in een minuut schuimig.
De Vanillesuiker mengen met suiker, het mengsel met de eieren in 2 minuten opkloppen.
De bloem met bakpoeder mengen en zeven en kort op de laagste stand door het mengsel mixen.
Als laatste de amandelen erdoor roeren.
Het deeg in het hartvormige bakblik doen en glad strijken.
Plaats de vorm op een rooster in de oven.Ondertussen:
Na het bakken het hart nog 10 minuten in de vorm laten afkoelen, dan uit de bakvorm halen.
De taart op een met bakpapier bekleed taartrooster storten en laten afkoelen.
De afgekoelde taart 2 keer horizontaal doorsnijden.
Elektrische oven: 180 graden C
Heteluchtoven: 160 graden C
Gasoven: stand 2 of 3
Baktijd: ca. 25 minuten. Oven voorverwarmen, hartvormige bakvorm invetten en met bloem bestrooien.Doe de eieren in een mengkom, klop de eieren met een mixer met gardes op de hoogste stand in een minuut schuimig.
De Vanillesuiker mengen met suiker, het mengsel met de eieren in 2 minuten opkloppen.
De bloem met bakpoeder mengen en zeven en kort op de laagste stand door het mengsel mixen.
Als laatste de amandelen erdoor roeren.
Het deeg in het hartvormige bakblik doen en glad strijken.
Plaats de vorm op een rooster in de oven.Ondertussen:
Na het bakken het hart nog 10 minuten in de vorm laten afkoelen, dan uit de bakvorm halen.
De taart op een met bakpapier bekleed taartrooster storten en laten afkoelen.
De afgekoelde taart 2 keer horizontaal doorsnijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid