Mangohart met Aardbeien en Witte Chocolademousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/05/2006 - 14:21
Bereidingswijze
Verdeel het aardbeienmengsel over de hartvormen en vul de vormen met de mousse. Laat de harten opstijven in de koelkast.

Verwijder voor het serveren voorzichtig de vormpjes

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept

Friszoete Romantiek

Ingrediƫnten
75 g aardbeien, in kleine stukjes, 1 tl suiker, 1 tl citroensap, stuk mango (over van de chutney), 1 blaadje witte gelatine, 1 dl slagroom, 100 g witte chocolade + extra voor de garnering, 50 g creme fraiche
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra Nodig:

2 hart vormpjes (breedte +/- 8 cm) of 1 grote hartvorm (breedte +/- 12 cm)

Leuke tips
Bron: Tip

Serveer de harten met wat geraspte chocola en een peperkletskop (recept staat in mijn receptenlijst)

Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1139796
Homepage ID
1220378
Smaak
S
Teller
3848
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng de aardbeien met de suiker en het citroensap en laat het +/- 30 min. intrekken

Zet op elk bord een hartvorm. Snijd van de mango met een scherp mes lange plakken van +/- 3 mm dik. Snijd hiervan repen even breed als de randen van de hartvormen. Bekleed de binnenkant van de vormen met de repen mango.

Week de gelatine +/- 5 min. in ruim koud water. Klop de slagroom stijf. Verwarm de creme fraiche in een steelpannetje op laag vuur. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine goed uit en laat oplossen in de creme fraiche. Voeg de chocolade toe en roer zoalng tot het gesmolten is. Laat het chocolademengsel afkoelen tot een lobbige substantie en spatel de slagroom er luchtig door. Laat de mousse in de koelkast wat opstijven.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
novemberrain18
Gelegenheid