Bereidingswijze
Vul de glaasjes als volgt:
Leg een laagje tomaat met gehakt ei erbovenop.
Leg hierop een laagje sla, dewelke je bedekt met zalmsnippers en cocktailsaus.
Herhaal nogmaals deze schikking.
Leg een laagje tomaat met gehakt ei erbovenop.
Leg hierop een laagje sla, dewelke je bedekt met zalmsnippers en cocktailsaus.
Herhaal nogmaals deze schikking.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerechtje of lichte amuse waar alle eters zullen van smullen.
Smakelijk!
Ingrediƫnten
gemengde sla;
4 hardgekookte eieren;
2 tomaten;
200 g gerookte zalm;
cocktailsaus - bij voorkeur zelf gemaakt.
Hulpmiddelen & keukengerei
Cylindervormige glaasjes (indien amuse) of whiskey glazen (indien voorgerecht)
Leuke tips
De foto geeft de schikking weer zoals gebruikt met nieuwjaar 2006.
Tip: u kan de gerookte ham ook vervangen door rauwe of gekookte ham.
Tip: u kan de gerookte ham ook vervangen door rauwe of gekookte ham.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1139779
Homepage ID
1285053
Smaak
R
Teller
35213
Drank
Uit
Bookmarked
69
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de sla en cisseleer ze (versnijden in repen van +/- 1 cm breed.
Was, pel en ontpit de tomaten en versnij ze in kleine blokjes.
Hak de hard gekookte eieren fijn.
De zalm versnijden in repen van +/- 1 cm breed.
Was, pel en ontpit de tomaten en versnij ze in kleine blokjes.
Hak de hard gekookte eieren fijn.
De zalm versnijden in repen van +/- 1 cm breed.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid