Bereidingswijze
Kook de geschilde aardappelen gaar, plet ze en laat goed afkoelen. Laat de boter smelten in de pan en roer er de bloem door. Giet de melk en de karnemelk erbij en breng het geheel even, al roerende, aan de kook. Laat de massa een beetje afkoelen en voeg er dan het eigeel, de aardappelen, de geraspte kaas en de ma?zena aan toe. Smaak af met peper en zout. Klop het eiwit tot schuim en meng het voorzichtig met de aardappelbrij. Verdeel de massa over 4 kleine kommetjes. Plaats ze in de oven en bak ze gedurende 20 - 25 minuten (200C?).
Tips
Serveer met wat zure room en zalmeitjes.
Tips
Serveer met wat zure room en zalmeitjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een zachte aardappelmuffin als voorgerecht, de ideale manier om een overheerlijke, gastronomische avond in te zetten.
Ingrediƫnten
8 kleine, bloemige aardappelen ,125 g geraspte, harde, belegen kaas ,2 dl melk,2 el boter ,zout en peper 2 el bloem
1 dl karnemelk ,4 eierdooiers ,2 el maizena,2 eiwitten
1 dl karnemelk ,4 eierdooiers ,2 el maizena,2 eiwitten
Leuke tips
Serveer met wat zure room en zalmeitjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1139251
Homepage ID
1286472
Smaak
R
Teller
2912
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid