Restantensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/19/2006 - 03:40
Bereidingswijze
Maak een bouillon van 1,2 L water met de bouillonblokjes en strooi hierin de (gewassen) linzen. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuutjes stevig koken, tot linzen zachter beginnen te worden. Doe dan de ui, knoflook, wortel of aardappel, zuurkool, laurier, tijm en bonekruid bij de soep en laat nog 10 minuutjes doorkoken. Doe op t laatst de rookworst in de soep en breng evt op smaak met peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ruim je koel- en keukenkastjes leeg en je krijgt zoiets... en echt, tis LEKKER!!!!!!
Ingrediƫnten
1,2 L runderbouillon van 3 blokjes; 100 gr blonde linzen (Silvo); 1 grote ui (grof gesnipperd); 2 teentjes knoflook (geperst); 1 winterwortel of 2 zoete aardappelen (in blokjes); restje rauwe zuurkool (wat fijner gesneden); 1 kleintje of gewone rookworst (bereid volgens verpakking en dan in plakjes); laurier, tijm, bonekruid, peper en zout..
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan, pannetje voor de rookworst in te wellen
Leuke tips
Lekker met een stuk brood met kruidenboter. PS: de soep is de dag erop dik door de linzen, even wat verdunnen met wat water en een bouillonblokje en smullen maar weer!!!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1138876
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
1656
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid