Hachee anno 2006

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/19/2006 - 03:23
Bereidingswijze
Stooflappen insmeren met 2 el mosterd, peper en zout en in blokjes van ca 2x2cm snijden. Boter of margarine lichtbruin laten worden in stoofpan en dan vlees rondom bruin bakken. Uiringen en knoflook toevoegen en even mee laten bakken tot ui glazig ziet, doe dan de rest van de mosterd, laurier, kruidnagels, tijm, azijn, hacheekruiden, suiker en rundvleesbouillonblokje met 4 dl warm water bij t vleesmengsel en breng aan de kook. Zogauw t kookt, vuur laag draaien en op laagst mogelijke vuurtje minimaal 2,5 a 3 uur zachtjes laten gaarsudderen met deksel op de pan. Af en toe omroeren. Maar 4 of 5 uur laten sudderen maakt het natuurlijk allemaal nog veel lekkerder, hoe langer hoe beter!!!!!!!!!!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hachee blijft hachee, maar op deze manier smaakt ie toch weer net ff wat anders!
Ingrediƫnten
ca 500 gr runderstooflappen; 3 el grove mosterd; peper/zout; 100 gr margarine of boter; 3 uien (in halve ringen); 2 teentjes knoflook (geperst); 4 laurierblaadjes; 6 kruidnagels; 1 el tijm; 2 el (witte wijn-)azijn; 2 el hacheekruiden (Silvo); 1 el bruine (basterd-)suiker; 4 dl runderbouillon (van 1 blokje).
Hulpmiddelen & keukengerei
snijdplank, scherp (vlees-)mes, stoofpan
Leuke tips
Heerlijk bij zuurkool(stamp), of rode kool en appelmoes, of rijst met doperwtjes, of natuurlijk frietjes met mayo.. Kortom, heel lekker!!!!!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1138875
Homepage ID
1080901
Smaak
A
Teller
19666
Waardering aantal
5
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
155
Aantal reacties
11
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid