Lamsgehaktballetjes met munt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/05/2006 - 16:08
Bereidingswijze
Neem de 1/2 vd munt en meng deze met de andere ingredienten, behalve het paneermeel. Draai van het gehaktmengsel balletjes (niet te klein). In een diep bord ruim paneermeel strooien en de balletjes hierdoor wentelen voor je ze in de pan doet.
De balletjes rondom bruin bakken in boter en laten garen in ca 15 minuten. Evt in etappes bakken, zodat de korstjes knapperig blijven.
Ingrediƫnten
750g lamsgehakt (rundergehakt kan natuurlijk ook, wel minder specifiek van smaak), 4 t knoflook uit de pers, 1 ui, geraspt (!) zout, 1 bosje verse munt, 4 el verse peterselie, peper, 1/2 tl djinten, 1 ei, paneermeel, 2 el koftekruiden
Leuke tips
Lekker met muntsaus: doe een dessertschaaltje vol yoghurt, voeg 2 kleine el mayonaise toe, 1 t geperste knoflook, wat zout en de andere helft vh bosje munt, ook heel fijn gesneden. Een bosje munt is bij mij zo dik als mijn pols. Neem alleen verse kruiden, gedroogd is niet lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1138282
Homepage ID
287787
Smaak
H
Teller
5091
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Peterselie en munt heel fijn hakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
harmony
Gelegenheid