Zachte hartjeswafels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/31/2005 - 12:50
Bereidingswijze
Doe de nog vloeibare boter in de mixer. Voeg de suiker erbij en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de eieren toe en roer totdat het een homogene massa is. Voeg rum en vanille toe. Meng in een kom het meel, maizena en bakpoeder. Voeg dit al roerend eetlepel voor eetlepel toe aan het boter-suiker-ei mengsel. Verwarm het ijzer, en bak de wafels goudbruin...
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere middelfijne wafeltjes die warm lekker knapperig zijn, maar ook goed te bewaren zijn als cakewafels...
Ingrediƫnten
175 gram gesmolten boter, 175 gram basterdsuiker, 4 eieren, 200 gram meel, 50 gram maizena, 1/2 theelepel bakpoeder, scheut strohrum 80%, gemalen vanillestokje
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafelijzer met middelgrove platen, bij voorkeur hartvormig, en een mixer...
Leuke tips
Vers en warm met ijs, fruit of slagroom, afgekoeld met wat poedersuiker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1138070
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
20140
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
33
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smelt de boter en laat afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid