Bereidingswijze
Lost het gist op in een beetje lauwe melk.
Doe de bloem in een grote beslagkom en maak in het midden een kuil. Stooi het zout op de bloem alleen langs de zijkant de kom.
Giet het gistmengsel in de kuil van de bloem en meng het met een deel van de bloem.
Roer de rest van de lauwe melk er door het geheel tot een lekker deeg.
Meng het mengsel van de krenten rozijnen sukade en appel door het deeg.
Laat het deeg op een warme plek rijzen. Ca 1,5 uur.
Verwarm de olie tot 175 graden.
Schep met een ijslepel balletjes deeg in de hete olie en bak de oliebollen ca 3 minuten aan beide zijden.
Doe de bloem in een grote beslagkom en maak in het midden een kuil. Stooi het zout op de bloem alleen langs de zijkant de kom.
Giet het gistmengsel in de kuil van de bloem en meng het met een deel van de bloem.
Roer de rest van de lauwe melk er door het geheel tot een lekker deeg.
Meng het mengsel van de krenten rozijnen sukade en appel door het deeg.
Laat het deeg op een warme plek rijzen. Ca 1,5 uur.
Verwarm de olie tot 175 graden.
Schep met een ijslepel balletjes deeg in de hete olie en bak de oliebollen ca 3 minuten aan beide zijden.
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde oliebollen ca 50 stuks
Ingrediƫnten
1000 gr Bloem
50 gr verse Gist
ca 1 ltr lauwe melk
500 gr Krenten en Rozijnen
100 gr sukade
4 Goudrenetten (appels)
20 gr zout
50 gr verse Gist
ca 1 ltr lauwe melk
500 gr Krenten en Rozijnen
100 gr sukade
4 Goudrenetten (appels)
20 gr zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Beslagkom, Garde,Slaolie, Frituurpan
Leuke tips
Strooi wat poedersuiker op de oliebollen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1138010
Homepage ID
1322093
Smaak
Z
Teller
2035
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wel de krenten en rozijnen in heet water en laat ze goed uitlekken.
Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes.
Hak de sukade erg fijn.
Meng de krenten, rozijnen, appels en sukade en zet dit op een vergiet om het geheel nog uit tel aten lekken.
Zorg dat de bloem op kamer temparatuur is.
Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes.
Hak de sukade erg fijn.
Meng de krenten, rozijnen, appels en sukade en zet dit op een vergiet om het geheel nog uit tel aten lekken.
Zorg dat de bloem op kamer temparatuur is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid