Bereidingswijze
De lap deeg in twee snijden (dus 30cm op 15 cm) de eerste beleggen over de breedte van 30cm en dit op 2/3 van de 15 cm lengte
met de gerookte zalm en daar dan flink wat gemalen kaas overstrooien ,dan de lap oprollen maar let op het mag niet te los (heel strak oprollen)dus terwijl je oprolt goed aandrukken het uiteinde bestrijk je met wat water zodat het aan elkaar plakt Je bekomt dan een lange worst die je dan in vershoudfolie verpakt en een nacht in de koelkast laat rusten.Je doet dan precies het zelfde met de gepelde garnalen.Op de dag zelf
haal je de gevulde deegworst uit de folie en snijd in plakjes van 1.5 cm plaats ze in een voorverwarmde oven op 210 gr en bak ze gedurende 12min.(het is niet nodig de 100gr garnalen te gebruiken ,je kan er ook wat minder indoen)
met de gerookte zalm en daar dan flink wat gemalen kaas overstrooien ,dan de lap oprollen maar let op het mag niet te los (heel strak oprollen)dus terwijl je oprolt goed aandrukken het uiteinde bestrijk je met wat water zodat het aan elkaar plakt Je bekomt dan een lange worst die je dan in vershoudfolie verpakt en een nacht in de koelkast laat rusten.Je doet dan precies het zelfde met de gepelde garnalen.Op de dag zelf
haal je de gevulde deegworst uit de folie en snijd in plakjes van 1.5 cm plaats ze in een voorverwarmde oven op 210 gr en bak ze gedurende 12min.(het is niet nodig de 100gr garnalen te gebruiken ,je kan er ook wat minder indoen)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
gemakkelijk te maken
Ingrediƫnten
1 blad bladerdeeg,100gr gepelde garnalen,100gr gerookte zalm,en100gram gemalen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
deegrol
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1137998
Homepage ID
1299493
Smaak
A
Teller
9240
Drank
Uit
Bookmarked
37
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
het deeg uitrollen tot een lap van 30cm op 30cm
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid