Bereidingswijze
Maak de uien schoon en hak ze fijn.
Schil de wortelen, rasp ze grof of snijd ze in kleine blokjes
Verwarm de olijfolie in een soeppan en zet hierin de ui ca 3 min aan zonder te laten kleuren.
Voeg de wortel toe en laat het geheel onder goed omzetten 5 min staan.
Voeg 2 ltr koud water en de bouillontabletten toe. Laat met deksel op de pan 20 min garen.
Borstel intussen de sinaasappelen af, maak ze droog en snijd er met een dunschiller de schil, zonder wit, af. Snijd hiervan een julienne en blancheer die in 1 min in kokend water.
Spoel de julienne koud en droog ze.
Pers de sinaasappelen uit en zeef het vocht. Er is 2 dl sap nodig.
Neem de soep van het vuur en laat deze tot lauw afkoelen.
Draai het in een mixer tot een homogene massa.
Breng ze tegen de kook en maak ze af met zout, peper, cayennepeper en sinaasappelsap.
Schil de wortelen, rasp ze grof of snijd ze in kleine blokjes
Verwarm de olijfolie in een soeppan en zet hierin de ui ca 3 min aan zonder te laten kleuren.
Voeg de wortel toe en laat het geheel onder goed omzetten 5 min staan.
Voeg 2 ltr koud water en de bouillontabletten toe. Laat met deksel op de pan 20 min garen.
Borstel intussen de sinaasappelen af, maak ze droog en snijd er met een dunschiller de schil, zonder wit, af. Snijd hiervan een julienne en blancheer die in 1 min in kokend water.
Spoel de julienne koud en droog ze.
Pers de sinaasappelen uit en zeef het vocht. Er is 2 dl sap nodig.
Neem de soep van het vuur en laat deze tot lauw afkoelen.
Draai het in een mixer tot een homogene massa.
Breng ze tegen de kook en maak ze af met zout, peper, cayennepeper en sinaasappelsap.
Aantal personen
12.00
Ingrediƫnten
2 uien
1 kg wortel (schoongemaakt)
3 el olijfolie
2 ltr water
4 bouillontabletten
3 flinke sinaasappelen
zout en peper
1 mespunt cayennepeper
3 dl room
witte peperkorrels
peterselie
bieslook
1 kg wortel (schoongemaakt)
3 el olijfolie
2 ltr water
4 bouillontabletten
3 flinke sinaasappelen
zout en peper
1 mespunt cayennepeper
3 dl room
witte peperkorrels
peterselie
bieslook
Leuke tips
Klop de room stijf en verdeel de soep over 12 warme borden. Leg in het midden een quenelle dikke room gevormd met 2 dessertlepels.
Garneer met sinaasappeljulienne en fijngeknipte peterselie en bieslook.
Serveer de soep direct.
Garneer met sinaasappeljulienne en fijngeknipte peterselie en bieslook.
Serveer de soep direct.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1137950
Homepage ID
1069308
Smaak
N
Teller
1039
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid