Bereidingswijze
-Breng de wijn met de azijn en suiker aan de kook.
-Draai het vuur laag en laat alles tot de helft inkoken.
-Los het zetmeel op in 1 eetlepel water en voeg toe aan de hete siroop.
-Laat afkoelen.
-Draai het vuur laag en laat alles tot de helft inkoken.
-Los het zetmeel op in 1 eetlepel water en voeg toe aan de hete siroop.
-Laat afkoelen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere dessertsaus en deze saus kan je een weekje van tevoren klaarmaken.
Ingrediƫnten
-2 1/2 dl rode wijn,bijv.Merlot.
-1/2 dl balsamico azijn.
-50 gram suiker.
-1 theelepel aardappelzetmeel of maizena.
-1/2 dl balsamico azijn.
-50 gram suiker.
-1 theelepel aardappelzetmeel of maizena.
Hulpmiddelen & keukengerei
-Pannetje-garde.
Leuke tips
-Serveer deze siroop bij kruidige dessertsnzoals pompoentaart,notentaart,appel-gembertaart,kaneel of lavendelijs.
-Twee weken houdbaar in de koelkast.
-Twee weken houdbaar in de koelkast.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1137879
Homepage ID
1257852
Smaak
S
Teller
3293
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid