Knapperige aardappelkoekjes met geitenkaas en sla

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/26/2005 - 11:38
Bereidingswijze
Verhit in een zware koekenpan 1 eetlepel olijfolie en leg met een lepel 4 x 1/8 deel van de aardappel toe. Maak de pannekoekjes plat met een spatel.
Leg op ieder pannekoekje 1/4 deel van de geitenkaas, leg vervolgens op de geitenkaas 1 theelepel basilicum of kervel.
Ver deel dan de resterende aardappel op de pannekoekjes en maak ze met de spatel plat en zorg dat de aardappelrasp de kaas goed omsluit. Bak de pannekoekjes gedurende 6 minuten en draai ze dan voorzichtig om. Bak ze nog 6 minuten tot ze goedbruin zijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uit de Gourmet, de aardappelkoekjes kun je vooruit werken en in de oven opwarmen. Te gebruiken als borrelhapje of voorgerecht
Ingrediƫnten
1 eetlepel sherryazijn of balsamicoazijn, 1/2 theelepel mosterd,
3 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel fijngesneden sjalot,
1 teen knoflook, fijngehakt,
4 handen \\\"baby greens\\\"
2 flinke bintjes
1/2 theelepel zout,
1/4 theelepel peper,
1 1/2 eetlepel olijfolie,
100 gram zachte geitenkaas,
4 theelepels fijngesneden basilicum of kervel
Leuke tips
Meng de sla met voldoende vinaigrette en verdeel deze over de vier bordjes. Leg de aardappelkoekjes er bovenop.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1137841
Homepage ID
176827
Smaak
A
Teller
3330
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rasp de aardappel en haal er met een theedoek zo veel mogelijk vocht uit. Doe de aardappelrasp in een schaal. Voeg het zout en de peper toe en werk deze er doorheen.
Doe de ingredienten voor de vinaigrette in een kleine schaal en klop ze door elkaar. Doe de sla in een schaal, voeg de vinaigrete pas op het laatste moment toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
a3anne
Gelegenheid