Wafels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/12/2005 - 13:46
Bereidingswijze
Doe de gesmolten boter in de ketel.
Voeg de vanille suiker toe-blijf roeren.
Voeg de basterdsuiker toe-blijf roeren.
Voeg de bakkingpoeder toe - blijf roeren
Voeg nu ei na ei toe-blijven roeren,het vogend ei erbij doe als het vorige goed is opgelost.
Als alle eieren zijn opgelost de bloem ,beetje bij beetje erbij doen om klonteren te voorkomen
Zolang blijven roeren tot een mooie gladde deeg ontstaat.
Dan het deeg(afgedekt)2 uren laten rusten.
Van deze hoeveelheid maakt u 50 grote wafels in een ijzer van 7x4.
Bewaar de wafels in een trommel samen met een snee rogge brood,dan blijven ze langer vers en ze kunnen zeker 2 weken bewaard worden.
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke en houdbare wafel voor allegebeurtenissen
Ingrediƫnten
1 kg bloem.
1 kg boter.
1 kg eieren(ca 13 a 15 stuks)
1 kg witte basterdsuiker.
3 zakjes vanille suiker.
1 zakje bakkingpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ketel van ca 6 - 8 liter.
Handmixer.
Kommetje om eieren te controleren.Wij doen n.l elk ei eerst in een kommetje om te controleren of er een fout ei tussen zit;anders kunt u uw deeg weggooien.

Leuke tips
Deze wafels kunnen naturel geserveerd worden ,maar ook bestrooid met poedersuiker of met blikfruit en slagroom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1137379
Homepage ID
1309574
Smaak
Z
Teller
13871
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ik smelt de boter in de combi-magnetron.
Laat de eieren vooraf op kamertemperatuur komen,anders koelt de boter te snel af en wordt het lastig roeren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
janenmia
Gelegenheid