Bereidingswijze
Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de baklava in ca. 30 min.goudbruin en gaar. Verwarm de honing, vanillesuiker en sinaasappelsap tot een vloeibare dunne siroop. Giet deze over de warme baklava. Laat dit even staan om in te trekken. Snijd de baklava in de vorm van ruiten.
Vertel iets leuks over dit recept
nog eentje uit \"boodschappen\"lekker voor oudejaarsavond!!!!
Ingrediƫnten
1 pak diepries filodeeg(225gr.), 1 sinaasappel, 150gr.hazelnoten, 100gr. walnoten, 1 theel. kaneelpoeder, 50gr. bruine suiker, 125gr. boter, 250ml. honing, 1 zakje vanillesuiker, 1 bakvorm of bakblik 25x25 cm.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1137024
Homepage ID
1218240
Smaak
Z
Teller
1305
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat het filodeeg ontdooien.Verwarm de oven voor op 180graden. Boen de sinaasapeel schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht. Hak de helft van de hazelnoten en de walnoten grof. Maal de rest van de noten fijn. Meng de noten door elkaar en voeg de helft van de sinaasappelrasp, het kaneelpoeder en de bruine suiker toe.Smelt de boter zonder dat deze bruin wordt. Bestrijk de bakvorm met gesmolten boter. Bekleed de vorm met 3 vellen filodeeg. Bestrijk deze met gesmolten boter en verdeel daarover een laagje van het notenmengsel. Leg hier weer 3 vellen filodeeg op. Ga zo door totdat de bovenste laag weer uit deeg bestaat. Giet over de bovenste deeglaag gesmolten boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid