Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 200?C. Vul de fazant met geschilde appelkwartjes. Doe er zout en peper op. Steek het vanillestokje erin. Sluit de opening met een houten spiesje. Doe zout en peper op de buitenkant van de fazant.
Verhit in een stoofpan met dikke bodem 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie. Braad daarin de fazant aan alle zijden aan gedurende 5 minuten. Bestrooi met tijm.
Leg de fazant in een rechthoekige schotel. Voeg er 5 cl water bij. Laat 1 uur in de oven bakken. Bedek tijdens de helft van de baktijd met aluminiumfolie.
Verhit tegen het einde van de baktijd de boter en olijfolie in een steelpan. Bak daarin de wilde champignons samen met de look. Zet de champignons opzij en houd ze warm. Bewaar hun kookvocht.
Haal de fazant uit de stoofpan. Rol hem in aluminiumfolie.
Blus de bodem van de stoofpan met de cognac. Laat 1 minuut inkoken. Voeg er dan de kalfsfond en het kookvocht van de wilde champignons bij. Laat met een derde inkoken. Voeg de zure room erbij. Verwarm 2 minuten. Ga na of het voldoende gekruid is.
Voeg de bladpeterselie bij de champignons. Verwijder de filets en de bouten van de fazant. Doe de fazant in de stoofpan, vervolgens de champignons. Laat ze nog 1 minuut snel opwarmen.
Snijd de filet in reepjes. Schik de fazant op de borden en leg er de wilde champignons rond. Overgiet met saus. Versier met een takje bladpeterselie
Verhit in een stoofpan met dikke bodem 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie. Braad daarin de fazant aan alle zijden aan gedurende 5 minuten. Bestrooi met tijm.
Leg de fazant in een rechthoekige schotel. Voeg er 5 cl water bij. Laat 1 uur in de oven bakken. Bedek tijdens de helft van de baktijd met aluminiumfolie.
Verhit tegen het einde van de baktijd de boter en olijfolie in een steelpan. Bak daarin de wilde champignons samen met de look. Zet de champignons opzij en houd ze warm. Bewaar hun kookvocht.
Haal de fazant uit de stoofpan. Rol hem in aluminiumfolie.
Blus de bodem van de stoofpan met de cognac. Laat 1 minuut inkoken. Voeg er dan de kalfsfond en het kookvocht van de wilde champignons bij. Laat met een derde inkoken. Voeg de zure room erbij. Verwarm 2 minuten. Ga na of het voldoende gekruid is.
Voeg de bladpeterselie bij de champignons. Verwijder de filets en de bouten van de fazant. Doe de fazant in de stoofpan, vervolgens de champignons. Laat ze nog 1 minuut snel opwarmen.
Snijd de filet in reepjes. Schik de fazant op de borden en leg er de wilde champignons rond. Overgiet met saus. Versier met een takje bladpeterselie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept kan ook met kip, of een varken, kalfs gebraad
Ingrediƫnten
1 fazant (schoongemaakt),2 appelen,zout, peper,1 vanillestokje,2 soeplepels boter,2 soeplepels olijfolie,2 bakjes gemengde wilde champignons
2 teentjes knoflook,10 cl cognac,20 cl kalfsfond,100 g zure room,1 bosje bladpeterselie
2 teentjes knoflook,10 cl cognac,20 cl kalfsfond,100 g zure room,1 bosje bladpeterselie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1136950
Homepage ID
1286472
Smaak
R
Teller
5459
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid