Bereidingswijze
Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten; laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de arachideolie. Voeg peper en zout toe. Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u vervolgens de fijngesnipperde sjalotten. Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne. Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan. Doe het deksel erop en laat nog 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de verse room evenals de vleesfond toe en laat nog 10 min doorkoken zonder deksel. Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken snijdt. Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende wijze :Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in reepjes zoals frieten. Verwarm de olijfolie in een grote pan met antikleeflaag, fruit hierin de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig te draaien. Voeg zout, peper en Proven?aalse kruiden toe. Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat krokant zijn
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk gerecht
Ingrediƫnten
boter 50 gram, droge champagne 0,50 fles(sen), courgette(s) 2 ,fazant 2 ,gevriesdroogde vleesfond 1 koffielepel(s), sjalot(ten) 3 ,Proven?aalse kruiden arachideolie 1 soeplepel(s) olijfolie 2 soeplepel(s), peper en zout ,room 1 dl
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1135336
Homepage ID
1286472
Smaak
R
Teller
2367
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid