Tutti-fruttibollen.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/11/2005 - 00:41
Bereidingswijze
In de frituurpan olie verhitten tot 175?C of tot er witte damp
vanaf komt.
Met twee natgemaakte eetlepels het beslag uit de kom scheppen en
in de hete olie laten glijden. ( of met een ijsschep )
Tutti-frutti-bollen met ca. 5
tegelijk in ca. 6 minuten goudbruin en gaar
frituren, halverwege keren.
Vertel iets leuks over dit recept
Geen oliebollen met oudjaar, maar Tutti-fruttibollen.
Of allebei natuurlijk.(ca. 20 stuks)
Ingrediƫnten
5 dl. karnemelk

250 gr tutti-frutti

2 el kaneel

1 ei

500 gram bloem

zout

2 zakjes gedroogde gist

frituurolie

poedersuiker
Leuke tips
Laat ze even op een bord met keukenpapier uitlekken.

Tutti-frutti-bollen op een mooie schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.

Eet smakelijk.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1134009
Homepage ID
1306504
Smaak
A
Teller
2048
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Karnemelk ca. 15 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.)

Laat de tutti
frutti ca. 4 uur in water weken.
Dep de vruchten goed droog en
snijd ze in kleine stukjes .
In een kom het ei loskloppen.
Boven
een grote kom bloem en 2 el zout
zeven.
Gist erdoor mengen.
In het midden van de bloem een kuiltje maken.
Ei
in het kuiltje
leggen.
Al roerende karnemelk toevoegen.
Ca. 5 minuten blijven roeren tot
het beslag glad is.
Tutti frutti
samen met 2 eetlepels kaneel door het beslag roeren.

Kom afdekken met
plasticfolie.
Op warme plaats ca. 1 1/4 uur laten rijzen tot volume
verdubbeld is.
Beslag daarna niet meer roeren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
willeke-s
Gelegenheid