Schotse Hooglanden Likeur.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/13/2005 - 14:00
Bereidingswijze
-Meng de bessen,de citroenschil en het gemberessence en giet de whisky erover.
-Roer even om en laat 48 uur rusten
-Wrijf alles door een zeef en voeg de suiker toe.
-Laat minstens een dag staan todat de suiker opgelost is.
-Bewaar dit in een goedgesloten fles.
Vertel iets leuks over dit recept
Voor op een koude winteravond de innerlijke mens op te warmen.
Ingrediƫnten
-ruim 250 gram witte bessen.-1 citroen-2 theelepels gemberessence-500 gram suiker.-1 fles whisky.
Hulpmiddelen & keukengerei
-vijzel-dunschiller-kom-zeef-lazen fles.
Leuke tips
-Voor je het gebruikt minstens 3 maanden laten staan.
-Proost!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1129971
Homepage ID
1257852
Smaak
A
Teller
1279
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Rits de bessen van hun steeltjes en kneus even in de vijzel
-Schil de citroen(zeer dun afgesneden!).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bezemsteeltje
Gelegenheid