Bereidingswijze
Snijd de sjalot, de wortel de prei en de selder in kleine blokjes.
Pel en ontpit de tomaten en hak het tomatenvlees fijn.
Haal het darmkanaal uit de rivierkreefjes.
Verwarm de olijfolie en bak de er de rivierkreefjes in tot ze rood zijn.
Flambeer met de cognac.doe er de groenten en aromaten bij en laat 2 miuten sudderen.
Nu mogen de tomatenpuree en de witte wijn erbij, laat 2 minuten sudderen.
Giet er de fumet bij over en kruid met peper en zout en cayenne peper.
Doe het deksel,op de pot en laat 1 minuten zachtjes koken.
Serveer en strooi de versgehakte peterselie over de kreeftjes
Wijntip: Een Chablis
Pel en ontpit de tomaten en hak het tomatenvlees fijn.
Haal het darmkanaal uit de rivierkreefjes.
Verwarm de olijfolie en bak de er de rivierkreefjes in tot ze rood zijn.
Flambeer met de cognac.doe er de groenten en aromaten bij en laat 2 miuten sudderen.
Nu mogen de tomatenpuree en de witte wijn erbij, laat 2 minuten sudderen.
Giet er de fumet bij over en kruid met peper en zout en cayenne peper.
Doe het deksel,op de pot en laat 1 minuten zachtjes koken.
Serveer en strooi de versgehakte peterselie over de kreeftjes
Wijntip: Een Chablis
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk voorgerecht
Ingrediƫnten
24 rivierkreeftjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 takje dragon, takje tijm, 1 laurierblaadje, 1/2 tentje look geplet
1 sjalot, 1 wortel, 1 wit van prei, 30 gram selder,1koffielepel gehakte peterselie, 2 tomaten, 1 koffie lepel tomatenpuree
1 klein glaasje cognac, 1 glas witte wijn, 2 dl visfumet, peper en zout, 1 mespunt cayenne peper
1 sjalot, 1 wortel, 1 wit van prei, 30 gram selder,1koffielepel gehakte peterselie, 2 tomaten, 1 koffie lepel tomatenpuree
1 klein glaasje cognac, 1 glas witte wijn, 2 dl visfumet, peper en zout, 1 mespunt cayenne peper
Leuke tips
Serveer met pilafrijst.Rivierkreefjes kan men vervangen door scampi of gambas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1129564
Homepage ID
1286472
Smaak
A
Teller
2740
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid