Bereidingswijze
Neem een grote pan met dikke bodem waarin de zwezeriken naast elkaar passen.
Bedek de bodem van de pan met de ui en de wortelschijfjes en voeg het
kruidentuiltje toe.
Leg de zwezeriken er bovenop en laat alles op een zeer laag vuur in gesloten
pan 10 minuten zweten, zodat de natuurlijke sappen vrij komen. Voeg de witte
wijn toe en verhit deze tot hij ingekookt is.
Voeg tenslotte de fond van kip toe, leg het deksel op de pan en laat alles
gaar worden ongeveer +- 40 minuten op een zacht vuur.
Neem de zwezeriken uit de pan en laat ze afkoelen.
Maak in tussen in een andere pan een roux van boter en bloem en verdun deze
met een deel van het kookvocht.
Laat deze saus 20 minuten zachtjes koken, voeg de room toe, laat nog 2
minuten doorkoken en haal de pan van het vuur.
Koop of maak bladerdeegbakjes.
Afwerking:
Verdeel de zwezeriken met de hand in stukjes: duw de lobben met duim en
wijsvinger los van de vliesjes die ze nog bijeenhouden.Doe de stukjes zwezerik in een pan, giet de saus erover,door een zeef.Proef de saus en brengop smaak met peper en zout en een beetje citroensap.Houd warm.Laat de rest van de boter bruin worden kleuren, voeg spinazie toe .Prik het knoflookteentje aan een vork en roer hiermee tot het door en door heet is.
Het opdienen
Leg op de bodem van het bladerdeeg gebakje spinazie en verdeel daarover de ragout en serveer direct.
Bedek de bodem van de pan met de ui en de wortelschijfjes en voeg het
kruidentuiltje toe.
Leg de zwezeriken er bovenop en laat alles op een zeer laag vuur in gesloten
pan 10 minuten zweten, zodat de natuurlijke sappen vrij komen. Voeg de witte
wijn toe en verhit deze tot hij ingekookt is.
Voeg tenslotte de fond van kip toe, leg het deksel op de pan en laat alles
gaar worden ongeveer +- 40 minuten op een zacht vuur.
Neem de zwezeriken uit de pan en laat ze afkoelen.
Maak in tussen in een andere pan een roux van boter en bloem en verdun deze
met een deel van het kookvocht.
Laat deze saus 20 minuten zachtjes koken, voeg de room toe, laat nog 2
minuten doorkoken en haal de pan van het vuur.
Koop of maak bladerdeegbakjes.
Afwerking:
Verdeel de zwezeriken met de hand in stukjes: duw de lobben met duim en
wijsvinger los van de vliesjes die ze nog bijeenhouden.Doe de stukjes zwezerik in een pan, giet de saus erover,door een zeef.Proef de saus en brengop smaak met peper en zout en een beetje citroensap.Houd warm.Laat de rest van de boter bruin worden kleuren, voeg spinazie toe .Prik het knoflookteentje aan een vork en roer hiermee tot het door en door heet is.
Het opdienen
Leg op de bodem van het bladerdeeg gebakje spinazie en verdeel daarover de ragout en serveer direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eens iets anders dan kippasteitje
Ingrediƫnten
600 gram spinazie, 250 gram spinazie, 1 wortel, 1 kruidentuiltje, 1 ui, 2 eetlepels witte wijn, 1 liter kippenfond
20 gram boter, 250cl room ,1 eetlepel bloem, 1 eetlepel citroensap, 1 teen knoflook, peper en zout naar smaak
20 gram boter, 250cl room ,1 eetlepel bloem, 1 eetlepel citroensap, 1 teen knoflook, peper en zout naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1128122
Homepage ID
1286472
Smaak
R
Teller
1008
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Koop zwezeriken die mooi blank en goed vers zijn.
Zet ze 5 a 6 uur in koud water.
Doe de zwezeriken in een pan die groot genoeg is om ze in ruim water te
kunnen blancheren.
Breng het koude water langzaam aan de kook, zodat de warmte geleidelijk kan
doordringen en de zwezeriken na het het blancheren stevig blijven.
Haal de zwezeriken na 5 minuten uit de pan en koel ze onmiddellijk af in koud
water.
Laat uitlekken en splits ze in de beide delen: de keel zwezerik, die
langwerpig is, en de hartzwezerik, die rond van vorm is.
Verwijder het vel en de vliezen.
Maak de spinazie klaar.
Snijd het worteltje en de ui in dunne schijfjes.
Zet ze 5 a 6 uur in koud water.
Doe de zwezeriken in een pan die groot genoeg is om ze in ruim water te
kunnen blancheren.
Breng het koude water langzaam aan de kook, zodat de warmte geleidelijk kan
doordringen en de zwezeriken na het het blancheren stevig blijven.
Haal de zwezeriken na 5 minuten uit de pan en koel ze onmiddellijk af in koud
water.
Laat uitlekken en splits ze in de beide delen: de keel zwezerik, die
langwerpig is, en de hartzwezerik, die rond van vorm is.
Verwijder het vel en de vliezen.
Maak de spinazie klaar.
Snijd het worteltje en de ui in dunne schijfjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid