Bereidingswijze
Meng de tartaar met de gyrosmix en de olie, laat het ongeveer 15 minuten staan en vorm er 4 burgers van.
Verhit de boter in een pan en bak de burgers er mooi bruin en gaar in, ongeveer 2 min. per zijde.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de knoflook fijn, roer dit met een snufje zout door de yoghurt heen.
Warm de pitabroodjes even op in de oven of broodrooster en snijd ze open.
Verhit de boter in een pan en bak de burgers er mooi bruin en gaar in, ongeveer 2 min. per zijde.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de knoflook fijn, roer dit met een snufje zout door de yoghurt heen.
Warm de pitabroodjes even op in de oven of broodrooster en snijd ze open.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
hamburgers op z\'n Grieks
Ingrediƫnten
350 gr tartaar
2 tenen knoflook
100 gr komkommer
1 zakje gyrosmix
150 ml (Griekse) yoghurt
25 gr margarine
4 pitabroodjes
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
100 gr komkommer
1 zakje gyrosmix
150 ml (Griekse) yoghurt
25 gr margarine
4 pitabroodjes
2 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
oven of broodrooster
koekepan
mes
koekepan
mes
Leuke tips
Serveer de burgers in een pitabroodje met een schep saus, garneer eventueel met een plak tomaat en een ringetje rode ui.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1126537
Homepage ID
1273208
Smaak
P
Teller
1939
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid