Scampi's op Thaise wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/18/2005 - 12:57
Bereidingswijze
Pel de scampi's en verwijder, middels een inkeping met een scherp mesje In de rug, het darmkanaal
Laat de scampi's enige tijd uitlekken op keukenpapier en wentel ze daarna stevig in flink wat curry.
Laat ze minstens een uur rusten in de koelkast.
Gebruik voor de bereiding bij voorkeur een wok.
Verhit de olijfolie In de pan en bak de scampi?s hierin. Haal de scampi's uit de pan en laat de sjalotten in de olijfolie glazig worden. Voeg vrij snel de in reepjes gesneden prei toe evenals
de rozijnen, die je vooraf in wat water hebt laten zwellen.
Overgiet met wat bruine suiker. Hierna voeg je de in stukjes gesneden ananas toe. Kruid met peper en zout.
Desgewenst voeg je er een beetje verse gember aan toe.
Giet nog wat kippenbouillon en ananassap bij de groenten en zet
dan het deksel op de pan. Laat de bereiding beetgaar koken. Voeg de scampi's terug toe en breng even op temperatuur.
Strooi ter afwerking nog wat verse koriander over het gerecht en serveer met basmatirijst.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van jaren geleden uit dag allemaal
Ingrediƫnten
24 scampi of gambas
2 stengels prei
2 sjalotten
halve kop rozijnen
halve ananas
paar lepels bruine suiker
peper en zout
flinke portie curry
olijfolie
verse koriander
flinke scheut kippenbouillon
verse gember
Hulpmiddelen & keukengerei
wok
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1122263
Homepage ID
1286472
Smaak
P
Teller
6716
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hugoray1
Gelegenheid