Bereidingswijze
Laat de kalfszwezeriken 3 uur blancheren in koud water en verwijder alle vet, vliezen en zenuwen.
Droog ze met een handdoek, kruid met zout en peper.
Hak de sjaloten fijn.Versnij de wortelen in julienne van 5 cm en kook ze in 9 dl water met zout.Neem na 10 minuten de zwezeriken uit pan en houd warm.
Kook het vocht voor 3/4 in , bind met 100 gram boter en giet ze door ee zeef.
Snijd de zwezeriken horizontaal middendoor, vul ze met woreljulienne en giet de saus rond om.
De saus kan versierd worden met gehakte bieslook of groene peper.
Droog ze met een handdoek, kruid met zout en peper.
Hak de sjaloten fijn.Versnij de wortelen in julienne van 5 cm en kook ze in 9 dl water met zout.Neem na 10 minuten de zwezeriken uit pan en houd warm.
Kook het vocht voor 3/4 in , bind met 100 gram boter en giet ze door ee zeef.
Snijd de zwezeriken horizontaal middendoor, vul ze met woreljulienne en giet de saus rond om.
De saus kan versierd worden met gehakte bieslook of groene peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een topper uit de belgische keuken
Van te vroeg overleden top chef Willy Slawinski
Van te vroeg overleden top chef Willy Slawinski
Ingrediƫnten
4 kalfs zwezerik, 1 dl port ,12 wortelen ,2 sjalot , 1 liter water 150gram boter 1 snufje suiker, peper en zout
naar smaak
naar smaak
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1118995
Homepage ID
1286472
Smaak
A
Teller
3006
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid