Met rundergehakt gevulde appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/30/2005 - 20:49
Bereidingswijze
Verhit de blokjes spek in een anti-aanbakpan.
Voeg de sjalotjes en knoflook toe,samen met het rundergehakt.Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de fijngehakte peterselie toe en vul de appels met het gehakt.
Leg de plakjes brie op het gehakt en zet het kapje weer terug op de appel.
Warm de appels in de voorverwarmde oven ca.12 minuten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eenvoudig en gezondGrocerySuperTeacher
Ingrediƫnten
4 appels
150 gr rundergehakt
50 gr spek
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
8 plakjes brie
2 eetl gehakte peterselie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
een Bakoven
Leuke tips
n.v.t.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1117683
Homepage ID
1268061
Smaak
A
Teller
1490
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd een kapje van de appels en hol ze vervolgens uit,zodat een appelbakje ontstaat van ca.0,5 cm dikte dat u kunt opvullen.Dit gaat gemakkelijk met een aardappelboor.
Snijd het spek in fijne blokjes.
Pel de sjalotten en het knoflook en snijd deze zeer fijn.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
naus_marijke
Gelegenheid