Chocolademousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/17/2005 - 09:13
Bereidingswijze
Klop het eiwit op tot sneeuw in een tweede kom. Voeg een snuifje zout toe. Zodra het eiwit gaat schuimen, doe je er ook de fijne suiker bij. Klop het eiwit helemaal stevig.


Giet de gesmolten chocolade over in een kom en zorg ervoor dat de chocolade en de room zich goed vermengen. Spatel het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel.


Plaats minstens 1 uur op een koele plaats. Klop de room op tot slagroom.


Voorzie per persoon ongeveer 2 eetlepels chocolademousse in een glas met een voetje of in een kommetje. Garneer met de slagroom en enkele stukjes gekristalliseerde gember.


Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 g fondant chocolade, (70 %) in kleine stukjes; 2 eetlepels sterke koffie; 1 dl verse room, eiwit van 2 eieren, 1 snuifje zout, 1 eetlepel uiterst fijne suiker.

Garnituur:
1 dl verse room, enkele stukken gekristalliseerde gember.

Leuke tips
Koop of maak koekjes in hartvorm en steek die in de mousse.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1112516
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
4715
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de stukken chocolade, de koffie en de verse room in een magnetronschotel. Laat de chocolade 2 minuten smelten (750 watt).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid