Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en voeg de selder, de ui en de fijngesneden aardappel toe. Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten koken. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout. Meng de room met de eierdooier en roer beetje bij beetje onder de soep.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 witte selderstelen, in kleine stukjes gesneden, 1 ui, 1 kleine aardappel, 1 klontje boter, 1 eierdooier, een halve liter kippenbouillon, 2 eetlepels room, peper en zout.
Garnituur: bladgroen van de selder.
Garnituur: bladgroen van de selder.
Leuke tips
Steek hartvormpjes uit brood en bak die in de pan of in frituurvet. Schep de soep in diepe borden, doe de broodstukjes erbij en werk af met de blaadjes selder. Dien onmiddellijk op.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1112515
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
15406
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid