Valentijns pasta met roze saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/14/2005 - 11:28
Bereidingswijze
Verhit boter in de pan en bak het gehakt rul op hoog vuur, bak de teen knoflook mee en breng pittig op smaak met de zout, peper en paprikapoeder. Voeg de tomaat en paprika toe en bak deze nog 3 minuten mee. Voeg dan de room-tomatensaus toe en laat dit nog enkele minuutjes sudderen en goed binden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pastaatje met een romantisch tintje. Voor Valentijnsdag maar natuurlijk ook als je je lover wil verwennen.
Ingrediƫnten
250 gram rundergehakt, peper zout en paprikapoeder, boter om in te bakken,1 teentje knoflook geperst, 1 tomaat, 1 rode paprika, 1 zakje roomsaus om zelf aan te maken, 1 miniblikje tomatenpuree, 300 gram rode en blanke hartjespasta (tijdelijk te koop bij de HEMA), 2 el olijfolie, 100 gram pittige geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpan, pastapan
Leuke tips
Seveer de pasta met een bergje saus erboven op en strooi er direct voor opdienen een plukje kaas overheen. Een glaasje rose maakt het helemaal af natuurlijk.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1112162
Homepage ID
1252570
Smaak
R
Teller
8900
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijdt de tommaat en de paprika in heel kleine blokjes. Maak alvast de roomsaus klaar volgens de verpakking en roer daar de tomatenpuree uit het blikje doorheen, de saus heeft nu een roze kleur. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar in de pastapan. Roer na het afgieten twee eetlepels olijfolie erdoorheen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lreijnen
Gelegenheid