Bereidingswijze
2. De ui even laten zweten in boter, het tomatenmengsel en de sjalotten toevoegen en laten stoven tot het vocht van de tomaten is verdampt. Kruiden met peper, zout en geplette peperkorrels (en eventueel een snuifje tijm en enkele venkelzaadjes). De wijn toevoegen en even laten sudderen.
3. De rivierkreeftjes van het bittere darmkanaal ontdoen via het staarteinde, bij het groentenstoofsel voegen, onder deksel 3 minuten stoven, uithalen en de staarten pellen.
4. De room aan het stoofsel toevoegen en even inkoken, de boter eronder kloppen, de wilde peterselie (de blaadjes) toevoegen, de rivierkreeftjes terug in de saus doen en even opwarmen.
3. De rivierkreeftjes van het bittere darmkanaal ontdoen via het staarteinde, bij het groentenstoofsel voegen, onder deksel 3 minuten stoven, uithalen en de staarten pellen.
4. De room aan het stoofsel toevoegen en even inkoken, de boter eronder kloppen, de wilde peterselie (de blaadjes) toevoegen, de rivierkreeftjes terug in de saus doen en even opwarmen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nog op zoek naar een speciaal gerechtje voor Valentijn?
een mooi en erg makkelijk te bereiden voorgerecht voor een feestelijk etentje.
De Luxemburgse meesterkok Aloyse Kloos koos voor twee van de populairste producten uit de rijke gastronomie van het Groothertogdom: rivierkreeftjes en Rieslingwijn. Dank zij de rijke bouillon waarin de rivierkreeftjes gekookt worden, krijgen ze veel extra aroma's. En de romige saus is subliem...
- voor 4 personen -Voorbereiding: 15 minuten
-Bereiding: 15 minuten -
een mooi en erg makkelijk te bereiden voorgerecht voor een feestelijk etentje.
De Luxemburgse meesterkok Aloyse Kloos koos voor twee van de populairste producten uit de rijke gastronomie van het Groothertogdom: rivierkreeftjes en Rieslingwijn. Dank zij de rijke bouillon waarin de rivierkreeftjes gekookt worden, krijgen ze veel extra aroma's. En de romige saus is subliem...
- voor 4 personen -Voorbereiding: 15 minuten
-Bereiding: 15 minuten -
Ingrediƫnten
24 rivierkreeftjes
2 tomaten
30 g sjalotjes
20 g ui
2 knoflookteentjes
1 eetlepel gehakte dragon
1 eetlepel geplette peperkorrels
1/2 bosje wilde peterselie
1/2 bosje peterselie fijngesneden
2 dl Riesling
1 dl room
80 g boter
peper en zout
2 tomaten
30 g sjalotjes
20 g ui
2 knoflookteentjes
1 eetlepel gehakte dragon
1 eetlepel geplette peperkorrels
1/2 bosje wilde peterselie
1/2 bosje peterselie fijngesneden
2 dl Riesling
1 dl room
80 g boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
5. De rivierkreeftjes op de rand van een groot diep serveerbord schikken. De saus in de holte van het bord gieten en alles royaal bestrooien met fijngesneden peterselie.
Meteen opdienen en serveren met stokbrood.
Meteen opdienen en serveren met stokbrood.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1112160
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
2344
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. De sjalotjes en de ui fijnsnipperen. De tomaten pellen, fijnsnijden en met de fijngesneden dragon mengen. Het knoflook pellen en fijnhakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid