Bereidingswijze
Breng in dezelfde pan 3/4 l visfond aan de kook. Doe er 400 g groentejulienne bij (ui,wortel,prei,selder) en 2 aardappelen (in blokjes). Laat zacht koken met deksel op de pan tot de groenten beetgaar zijn. Leg de visfilets op de groenten en laat goed warm worden, tot de vis gaar is. Schep vis en groenten met schuimspaan uit de pan en leg ze in een diepe serveerschaal.
Klop 1 eierdooier los met 1/2 dl lichte room.
Doe dit (van het vuur af) bij de saus. Zet weer op een zacht vuur tot de saus bindt (roer voortdurend). Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Klop 1 eierdooier los met 1/2 dl lichte room.
Doe dit (van het vuur af) bij de saus. Zet weer op een zacht vuur tot de saus bindt (roer voortdurend). Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn Valentijn houdt (behalve van mij...)ook van vis. Dus maak ik voor hem een waterzooi. Maar geen klassieke... voor 2 pers
Kan ook met kabeljauw, zeewolf of zeeduivel. En er mag eventueel nog een lepeltje (zachte) mosterd bij de saus.
Kan ook met kabeljauw, zeewolf of zeeduivel. En er mag eventueel nog een lepeltje (zachte) mosterd bij de saus.
Ingrediƫnten
*
Leuke tips
Lepel de hete saus bij de vis en de groenten en werk af met een plukje dille.
Serveer met gestoomde aardappelen...
Serveer met gestoomde aardappelen...
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1111739
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
2950
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bak 2 grote koolvisfilets kort aan beide kanten aan in een beetje boter. Zet ze even aan de kant.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid